Новини - България

5 млн. лв. са предвидени за капиталови разходи на НЗОК през тази година
Прочетена: 124 пъти
Снимка: Pixabay.com

5 млн. лв. е сумата за капиталови разходи за тази година на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), одобрена от Надзорния съвет на последното заседание на 13 февруари т.г., ставя ясно от решението, публикувано на електронната страница на касата.

 

В съответствие с него фондът ще може да изразходва 1 973 500 лв. за придобиване на дълготрайни материални активи, като от тях 800 хил. лв. ще могат да бъдат похарчени за компютри и хардуер, а 1 168 500 лв. ще могат да бъдат инвестирани в друго оборудване, машини и съоръжения. Нов стопански инвентар ще може да бъде закупен на стойност до 5 хил.лв., а стойността на основния ремонт на дълготрайните материални активи не трябва да надхвърля 142 697 лв.

 

За нематериални дълготрайни активи е предвидена сумата от 2 883 803 лв., е определил Надзорният съвет на фонда. Тя е предназначена за закупуване на програмни продукти и лицензи за програмни продукти, гласи решението на надзорниците.

 

В рамките на утвърдените средства Надзорният съвет е предоставил право на управителя на касата да утвърждава вътрешни компенсирани промени в размер до 50 хил.лв. в параграфите и  между тях, се посочва още в решението на Надзорния съвет на НЗОК.

 

Невена ПОПОВА

Коментари

декември 2018

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития