Новини - България

449 са общо случаите на COVID-19 у нас, двама депутати са със съмнителни проби
Прочетена: 181 пъти
Снимка: Министерски съвет

Общият брой на заразените с коронавирус в България са 449 души. За последното денонощие са установени 37 нов случая като 27 са настанени в болница. Това обяви на редовния сутрешен брифинг председателят на Националния оперативен щаб и началник на Военномедицинска академия ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Като нова област, в която се регистрира коронавирус за пръв път, се появява Видин.

 

В София новите случаи са 20, в Благоевград - три случая, в Смолян - четири случая, във Варна - трима, в Добрич - двама, в Пловдив, Пазарджик, Монтана, Велико Търново и Видим са регистрирани по един случай.

 

Общият брой на хоспитализираните с COVID-19 в България към момента е 167 души, от които 17 са в интензивни отделения. Общият брой на излекуваните и изписани с отрицателни резултати са 25 пациенти. Има два нови случая на починали пациенти - двама мъже, с което стават общо 10 души.

 

По повод изследването на всички народни представители за коронавирус заради диагностицирането на депутата д-р Хасан Адемов от ДПС ген. Мутафчийски каза, че вчера във ВМА са направени 92 проби на депутати. Две от тях са съмнителни и днес ще се изяснят. В "Софиямед" са направени също 92 проби и всички са отрицателни. Днес продължават изследванията и с работещите в сградата на Народното събрание.

 

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития