Новини - България

1541 са случаите на COVID-19 у нас, преляха кръвна плазма на втори пациент
Прочетена: 133 пъти
Снимка: Министерски съвет

За последните 24 часа са регистрирани нови 53 случая на новия коронавирус COVID-19 в България. От тях в болница са настанени 15. Общият брой на заболелите в страната става 1541, като активните случаи са 1199. Настанените в лечебни заведения са 317 души, от които 40 са в интензивни отделения. Това обяви на редовния сутрешен брифинг председателят на Националния оперативен щаб и началник на Военномедицинска академия (ВМА) ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

 

Разпределението на новите случаи по области е както следва: София - 11, Видин - 13, Плевен - 8, по 4 в Перник и Ямбол, Сливен - 3, по двама в Благоевград, Пловдив, Велико Търново и Русе и по един във Враца и Смолян.

 

Инфектираните предствители на медицинския персонал са вече 161 души като новите случаи са 6 - в "Пирогов" една медицинска сестра и двама санитари, във ВМА един лекар, в Сливен един лекар и в Ямбол един санитар.

 

Излекуваните пациенти са с 10 нов случая и стават 276 души. Починалите се увеличават на 66 души, с дин смъртен случай повече.

 

Вчера е направено преливане на кръвна плазма на втори пациент в тежко състояние във ВМА. И двамата пациенти, които претърпяха тази манипулация, са в по-добро общо състояние и нямат температура.





Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития